Session Schedule with hours CE & percentage Rx

Educational sessions designated with Rx contain pharmacology content

WEDNESDAY, JULY 19

9:00am – 10:00am (Non-certified) WWW “Welcome Warm-up Walk” Non-certified
10:00am – 5:30pm (5.5 hrs CE) Pre 1 The Bridge: A Comprehensive Headache Education Program, Carol A. Brach, MN, FNP-BC; Lynda J. Krasenbaum, MSN, ANP-BC; Theresa Mallick-Searle, RN, MS, ANP-BC; Maureen Moriarty, DNP, ANP-BC; Kimberly Oas, MSN, FNP 0% Rx
10:30am – 12:00pm (1.5 hrs CE) Pre 2  Dermal Dilemmas: Interesting Cases, Peggy Vernon, RN, MA, C-PNP, DCNP, FAANP 50% Rx
1:30pm – 4:30pm (Non-certified) SS1  NEXPLANON® (etonogestrel implant) 68mg Radiopaque Clinical Training Program Non-certified
1:45pm – 3:00pm (1.25 hrs CE) Pre 3 Alternative Therapies in Endocrine and Metabolic Health: Fact or Fiction, Christine Kessler, MN, CNS, ANP, BC-ADM, CDTC, FAANP 75% Rx
3:15pm – 4:30pm (1.25 hrs CE) Pre 4 The Role of a Nurse Practitioner in Limb Salvage: PAD Evaluation and Management, Tiffany K. Street, RN, MSN, ACNP 25% Rx
4:45pm – 5:45pm (1.0 hrs CE) Pre 5 Stimulants and Sleep Medications in Family Practice: Complicated Prescribing or Misunderstood Prescribing?, Christopher M. Doran, MD 100% Rx
6:00pm – 7:30pm (1.5 hrs CE) Pre 6 When Home Migraine Therapy Fails, Leona Sedlacek, APNP, ACNSBC 100% Rx

THURSDAY, JULY 20

8:00am – 9:30am (1.5 hrs CE) A1 Anticoagulation: What is BEST for MY Patient?, Teresa B. Durden, MSN, RN, APRN-BC 100% Rx
  A2 Multi-Modal Management of Overweight and Obesity, Christine Kessler, MN, CNS, ANP, BC-ADM, CDTC, FAANP 25% Rx
  A3 Management of the Burn Injured Patient, Rebecca Garber, MSN, FNP-BC 0% Rx
  A4 Interesting Clinical Cases in Primary Care Adolescent Gynecology, Alison O. Marshall, RN, MSN, FNP-C 25% Rx
  A5 Pediatric Neurology Exam (See It, Do It), James Reese, Jr., MD, MPH 0% Rx
  A6 Outpatient Evaluation of Acute Chest Pain, Joanne Thanavaro, DNP, AGACNP-BC, ANP-BC, GNP-BC, DCC, FAANP 25% Rx
10:00am – 11:30am (1.5 hrs CE) B1 Hot Topics in Drug Therapy: New Products, New Uses, New Warnings, Margaret Fitzgerald, DNP, FNP-BC, NP-C, FAANP, CSP, FAAN, DCC 100% Rx
  B2 Hidden Reasons for Healthcare Visits. How Much Are You Missing?, Christopher M. Doran, MD 25% Rx
  B3 Advanced Neuroimaging & Endovascular Management of TIA and Acute Ischemic Stroke: What is the Role of CTA, CTP, MRI and Endovascular Management?, Nancy Denke, DNP, ACNP-BC, FNP-BC, FAEN 25% Rx
  B4 Benign and Proliferative High Risk Disease: Diagnosis, Risk Reduction and Prevention, Colleen Murphy, MD, FACS 75% Rx
  B5 Pediatric Neurologic Emergencies, James Reese, Jr., MD, MPH 25% Rx
  B6 Geriatric Challenges – A Case Study Approach to the Diagnosis and Management of Acutely Ill Older Adults, Helen Brown, MS, ACNP, FNP 25% Rx
11:45am – 1:00pm (Non-certified) SS2 Diabetes Discussions: The Science Behind Type 2 Care, Carol H. Wysham, MD Non-certified
  SS3 Breakthrough Therapies Transforming HCV Treatment for Patients with All Genotypes, Steve Kalfus, RN, MS, ANP Non-certified
  SS4 Challenges in Chronic Pain Management: Addressing the Chronic Pain Patient on Around the Clock IR Opioid Therapy, Theresa Mallick-Searle, RN, MS, ANP-BC Non-certified
  SS6 Understanding Legal Tools: The Keys to Locking out Lawsuits and Lowering Taxes, Art McOmber Non-certified
1:15pm – 2:15pm (1.0 hrs CE) C1 Now What? Where You and Our NP Profession are Going, Margaret Fitzgerald, DNP, FNP-BC, NP-C, FAANP, CSP, FAAN, DCC 0% Rx
2:30pm – 4:00pm (1.5 hrs CE) D1 Opiate Use Disorder in Primary and Integrated Care Settings, Mary Weber, PhD, PMHNP-BC, FAANP 25% Rx
  D2 Nurse Practitioners and the Genetic Counseling Toolkit: Practical Strategies to Identify and Manage Patients at Increased Risk for Hereditary Cancer Syndromes, Amy Cronister, MS, CGC; Joan Oliver, MS, CGC 0% Rx
  D3 Managing Complex Cases in Long Term Care, Johnnie Sue Wijewardane, PhD, APRN, FNP-BC 75% Rx
  D4 In Defense of the Follow-Up Visit: Slippery Rings, Loose Patches and String Checks, Alison O. Marshall, RN, MSN, FNP-C  100% Rx
  D5 Prescribing Guidelines in Pediatric Psychopharmacology, Sonya Montgomery, FNP-BC, PMHCS-BC  75% Rx
  D6 Atrial Fibrillation: From Primary to Acute Care, Kristine Scordo, PhD, RN, ACNP-BC, FAANP 75% Rx
4:30pm – 5:30pm (1.0 hrs CE) E1 Antibiotic Rates, Resistance, & Stewardship: The Role of the APRN, E. Monee’ Reed, DNP, RN, ACNP-BC 100% Rx
  E2 Pancreatic Cancer: Update on Evaluation and Treatment, Rae Reynolds, MS, RN, ANP-BC 25% Rx
  E3 Cost-Effective Acne Management, Peggy Vernon, RN, MA, C-PNP, DCNP, FAANP  75% Rx
  E4 How to Coach Women with Obesity, Eileen T. O’Grady, PhD, RN, ANP-BC 0% Rx
  E5 Pediatric Rheumatology, Robert Fuhlbrigge, MD, PhD 25% Rx
  E6 Reimbursement for Acute Care Nurse Practitioners, Kathy Magdic, DNP, RN, ACNP-BC, FAANP; Nancy Munro, RN, MN, CCRN, ACNP-BC, FAANP 0% Rx

FRIDAY, JULY 21

7:15am – 7:45am (Non-certified) WT1 “Walk & Talk” Around the Lake  Non-certified
8:00am – 9:30am (1.5 hrs CE) F1 Comparing Radiologic Imaging Techniques, Helen Brown, MS, ACNP, FNP 0% Rx
  F2 Easy to Diagnose…But Tough to Treat, Margaret A. Bobonich, DNP, FNP-C, DCNP, FAANP  50% Rx
  F3 Zika: The New STI, Alison O. Marshall, RN, MSN, FNP-C 25% Rx
  F4 Top 10 Referrals to a Pediatric ENT Office, Peggy Kelley, MD 25% Rx
  F5 Resistant Hypertension, Kristine Scordo, PhD, RN, ACNP-BC, FAANP 75% Rx
  F6 APRN Transformational Leadership: Implementation of Advanced Practice Nursing Leadership, April Kapu, DNP, APRN, ACNP-BC; Pamela O. Jones, DNP, RN, NEA-BC  0% Rx
10:00am – 11:30am (1.5 hrs CE) G1 General Orthopedics for Primary Care, Christopher R. Hemmer, DNP, ANP 0% Rx
  G2 Challenging Case Studies in Laboratory Diagnosis, Margaret Fitzgerald, DNP, FNP-BC, NP-C, FAANP, CSP, FAAN, DCC 75% Rx
  G3 Endometrial Pathologies and New Nomenclature, Kristina M. Tocce, MD, MPH  50% Rx
  G4 When Puberty is Too Early or Late: A Practical Approach for Primary Care Providers, Sharon Travers, MD 25% Rx
  G5 Advanced Therapies for End-Stage Heart Failure: The Basics of Heart Transplantation and LVADs, Colleen K. McIlvennan, DNP, ANP  25% Rx
  G6 How Medicare is Changing Your Reimbursement and How to Make the Best of It, Carolyn Buppert, JD, ANP-BC (Retired) 0% Rx
12:00pm – 1:30pm (1.5 hrs CE) EF Ethics Forum: Disaster and Triage Decisions, Daniel S. Chertow, MD, MPH; Mary Pat Couig, PhD, MPH, RN, FAAN, RADM, USPHS (Ret); Ryan D. Paterson, MD; Nancy Rudner, DrPH, MPH, RN 0% Rx
2:00pm – 3:00pm (1.0 hrs CE) KN Keynote: Team Based Care in the Post ACA World: The Evolution of the Role of Nurse Practitioners, Jandel Allen-Davis, MD 0% Rx
3:15pm – 6:15pm (2.5 hrs CE) WS1 Orthopedic Exam, Christopher R. Hemmer, DNP, ANP 0% Rx
  WS2 Assessment of the 12-Lead ECG, Kathy Magdic, DNP, RN, ACNP-BC, FAANP 0% Rx
3:15pm – 4:45pm (1.5 hrs CE) J1 Patient Engagement: The New Blockbuster Drug, Eileen T. O’Grady, PhD, RN, ANP-BC 0% Rx
4:45pm – 5:15pm (0.5 hrs CE) Authors Present Posters 0% Rx
5:30pm – 6:15pm (0.75 hrs CE) L1 Identifying and Caring for Those Who Have Served: Recognizing Unique Health Implications to Care for a Reluctant Patient Population, Janet Hale, PhD, RN, FNP 0% Rx
  L2 A Nurse Practitioner Led Breast Cancer Survivorship Continuity Clinic, Lori Ranallo, RN, MSN, CBCN, APRN-BC 25% Rx
  L3 The “Tooth” About Integrating Oral Health Into Primary Care, Anne Gibbs, RDH, BS 0% Rx
  L4 Are You Ready to be a Global Health Nursing Leader?, Mary Pat Couig, PhD, MPH, RN, FAAN, RADM, USPHS (Ret) 0% Rx
  L5 What Comes Next? Current Status and Future of US Healthcare, Vincent Markovchick, MD, FAAEM, FACEP 0% Rx
6:30pm – 8:00pm (1.5 hrs CE) M1 Psoriasis: What Every Nurse Practitioner Needs to Know, Lakshi M. Aldredge, MSN, RN, ANP-BC 50% Rx

SATURDAY, JULY 22

7:00am – 7:20am (Non-certified) WT2 “Walk & Talk” Around the Lake Non-certified
7:30am – 10:30am (2.5 hrs CE) WS3 Suturing Skills: Beginning to Advanced, Vincent Markovchick, MD, FAAEM, FACEP; Maria Moreira, MD 0% Rx
  WS4 Orthopedic Exam, Christopher R. Hemmer, DNP, ANP 0% Rx
  WS5 Pulmonary Function/Spirometry, Steven E. Lommatzsch, MD; Debra Fending, RN, BSN, AE-C 0% Rx
  WS6 Endometrial Biopsy and Paracervical/Cervical Anesthesia, Kristina M. Tocce, MD, MPH; Jennifer S. Hyer, MD 25% Rx
7:30am – 8:45am (Non-certified) SS5 Clinical Insights on Taltz®, Margaret A. Bobonich, DNP, FNP-C, DCNP, FAANP Non-certified
9:00am – 10:30am (1.5 hrs CE) N1 Legislation Panel: Federal and State Policies, Jan Towers, PhD, NP-C, CRNP, FAANP, FAAN; Mary Chesney, PhD, RN, CPNP, FAAN, FAANP  0% Rx
12:00pm – 1:00pm (1.0 hrs CE) O1 Update on Sepsis Management, Daniel S. Chertow, MD, MPH  75% Rx
  O2 Blistering Questions? Skin Conditions that Present as a Blister, Margaret A. Bobonich, DNP, FNP-C, DCNP, FAANP 25% Rx
  O3 Getting Realistic Prevention Measures into a Busy Practice, David Tinkelman, MD 25% Rx
  O4 Basic Infertility: A Practical Guide to Diagnosis and Management in the Primary Care Setting?, Laxmi Kondapalli, MD, MSCE 25% Rx
  O5 Pediatric Ophthalmology for the Primary Care Provider: What You Need to Know, Justin Arbuckle, MD  0% Rx
  O6 Intracranial Hemorrhage (ICH) – Evidence-Based Approach to the Other Stroke, Nancy Denke, DNP, ACNP-BC, FNP-BC, FAEN 50% Rx
  O7 There’s an App for That! The Technological Takeover of Health Care, Jessica Peck, DNP, RN, MSN, CPNP-PC, CNE, CNL 0% Rx
1:00pm – 1:30pm (0.5 hrs CE) Authors Present Posters 0% Rx
1:30pm – 3:00pm (1.5 hrs CE) P1 Lipid Disorders: Treatment and Goals, Michael T. McDermott, MD 75% Rx
  P2 Problem Solving Like a Neurologist, Bruce Morgenstern, MD  0% Rx
  P3 Weight Loss Surgery: Options, Complications and Aftercare, Allison Galloway, FNP-C, SA, MS 0% Rx
  P4 Care of the Transgender Patient, Jennifer S. Hyer, MD 0% Rx
  P5 What Would You Do? Pediatric Case Studies, James Harrington, MD 0% Rx
  P6 Treating Pain in the Acute Care Setting: Role of the Advanced Practice Nurse, Theresa Mallick-Searle, RN, MS, ANP-BC  50% Rx
  P7 Moving from Fee For Service To Population Management, David Tinkelman, MD 0% Rx
3:00pm – 3:30pm (0.5 hrs CE) Authors Present Posters 0% Rx
3:30pm – 5:00pm (1.5 hrs CE) Q1 Diabetes Medication and Insulin Therapy Case Discussions, Michael T. McDermott, MD 100% Rx
  Q2 Common Benign and Not So Benign Skin Lesions, Lakshi M. Aldredge, MSN, RN, ANP-BC 25% Rx
  Q3 Common Conditions of the Elbow, Wrist & Hand, A.J. Benham, DNP; Kathleen Geier, DNP, FNP, CNS 25% Rx
  Q4 PCOS: Practice Essentials and Multidisciplinary Approach, Laxmi Kondapalli, MD, MSCE 25% Rx
  Q5 A Life’s Journey Through Pediatric Experiences, Julia S. Whitefield, MD, PhD  25% Rx
  Q6 High Containment Pathogen Preparation, Daniel S. Chertow, MD, MPH 25% Rx
  Q7 Employment Contracts and Independent Contractor Agreements: When to Agree and When to Walk Away, Carolyn Buppert, JD, ANP-BC (Retired) 0% Rx
5:15pm – 5:45pm (Non-certified) A Funny Thing Happens When You Start a Revolution, Loretta C. Ford, RN, EdD, PNP, FAAN, FAANP
Open Session – Registration is not required
Non-certified

SUNDAY, JULY 23

7:00am – 7:30am (Non-certified) HS Home “Stretch” Non-certified
7:30am – 8:00am (0.5 hrs CE) Authors Present Posters  0% Rx
8:00am – 9:30am (1.5 hrs CE) R1 Dementias and Alzheimer’s Disease, Bruce Morgenstern, MD  25% Rx
  R2 Preserving Renal Function: How Do You Straight-talk Your CKD Patients, Barbara Weis Malone RN, FNP-BC, MSN, MCHOS, FNKF  0% Rx
  R3 Opioid and Marijuana Use Disorder in Pregnancy, Jennifer S. Hyer, MD  75% Rx
  R4 Pediatric Case Studies: What Not To Miss, Julia S. Whitefield, MD, PhD  25% Rx
  R5 Beta-Lactam Antibiotics Update, Nancy Munro, RN, MN, CCRN, ACNP-BC, FAANP  100% Rx
9:45am – 10:45am (1.0 hrs CE) S1 Updates in Management and Diagnosis of Fibromyalgia Syndrome, Theresa Mallick-Searle, RN, MS, ANP-BC  25% Rx
  S2 Concussion Update 2017: What We Know, What We Think We Know, and What We Don’t Know, Nancy Denke, DNP, ACNP-BC, FNP-BC, FAEN  25% Rx
  S3 Never Miss an Ectopic Pregnancy, Kristina M. Tocce, MD, MPH  50% Rx
  S4 Pediatric Lesions and Neoplasms, Peggy Vernon, RN, MA, C-PNP, DCNP  50% Rx
  S5 Hospital Acquired Pneumonias, Amen Sergew, MD  25% Rx